Daarom

FLEXIBEL

De klant is altijd koning, maar dat betekent niet dat de klant altijd gelijk heeft. Soms is het nodig om over de opdrachtgever heen te kijken naar wat de doelgroep het meeste zal aanspreken. Dat kan betekenen dat ik een ander voorstel doe dan wat u in eerste instantie voor ogen had. Het uiteindelijke ontwerp is altijd het resultaat van uw eigen ideeën en mijn toegevoegde expertise. Wat er uitkomt is – ook voor mij – altijd een verrassing.

 

SNEL

Vaak is de vraag of iets snel klaar kan zijn, het liefst eergisteren nog. Dat lukt natuurlijk niet, maar overmorgen hoort vaak wel tot de mogelijkheden. Daarbij tekent de vormgever overigens wél aan dat een langere productietijd vaak bevorderlijk is voor een hogere kwaliteit van het ontwerp.

 

BETAALBAAR

Om tekst en vorm hanteert uitermate betaalbare tarieven. Ik maak graag dingen mogelijk, die dat in eerste instantie misschien niet leken. Bijvoorbeeld door uit te gaan van een beschikbaar budget in plaats van uurtarieven. Soms komt er dan een product uit waar de opdrachtgever in eerste instantie niet aan gedacht had, maar dat wel betaalbaar is en het beoogde doel dient.

 

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN

Duurzaamheid – zoals in de productie van drukwerk – is een vanzelfsprekend uitgangspunt. Maatschappelijke betrokkenheid gaat voor mij een stapje verder. Bijvoorbeeld door voor lagere tarieven te werken voor organisaties die over weinig budget beschikken en bijdragen aan een leefbaardere wereld.